Door Niko van den Berg heb ik mijn eigen kwaliteiten weer opnieuw ontdekt en weten te waarderen.

Daarnaast heb ik eerder leren signaleren wanneer ik te veel hooi op mijn vork neem, meestal doordat ik hoofd- en bijzaken niet meer gescheiden hou.

Door iedere dag opnieuw focus op hoofdzaken zo veel mogelijk te combineren met mijn persoonlijke kwaliteiten krijg ik veel energie.

En door drukte met welverdiende rustmomenten te combineren hou ik de benodigde energie.

Ook geven de rustmomenten bezinning en contact met de diepere zingeving, waardoor ik trouw blijf aan mijn drijfveren.

Ik sta weer zelf aan het roer met drijfveren als brandstof.

Roel Wierink
Gebiedsadviseur, Gemeente Alphen aan de Rijn

 

'Ik heb na het coaching traject Rust, Focus en Vrijheid weer echt het gevoel dat ik in mijn eigen kracht sta, ik voel me happy en rustig.                                           Ik ben weer heel succesvol op het werk en heb al gesprekken gevoerd over het roer omgooien in de toekomst. Ik heb vertrouwen in alles wat er op mijn pad komt omdat ik zelf beslis of ik het oppak of niet’.

Mariëlle Weggeman, La Place

 

 

Niko heb ik leren kennen als trainer tijdens een training leiderschapsontwikkeling. Hier maakte hij veel indruk door zijn rustige uitstraling, grote kennis, ervaring en zijn inzicht in mensen en hun gedrag.

Toen ik van mijn werkgever een coachingstraject mocht volgen, dacht ik dan ook meteen aan hem. Hij was bereid dit met mij aan te gaan en ik sta verbaasd over het resultaat.

In een gering aantal sessies heb ik mijn doelen bereikt. Niko inspireert, hield me een spiegel voor en confronteerde waar nodig, maar altijd met respect.

Door zijn grote ervaring en manier van vragen stellen begreep hij vrij direct waar mijn probleem zat toen ik erover begon te vertellen. Hij speelde hier meteen op de juiste manier op in wat mij handvatten gaf om ermee verder te kunnen.

Tijdens de sessies hebben we door middel van rollenspellen lastige situaties op mijn werk doorgenomen. Hierin zette Niko mij in mijn kracht en liet me inzien dat ik dergelijke lastige situaties wel degelijk aankon.

Door de coaching is mijn zelfvertrouwen enorm toegenomen. Ik durf mijn kwaliteiten te laten zien, hiervan gebruik te maken en deze in te zetten. Mijn focus is versterkt waardoor ik gericht met zaken bezig ben. Hierdoor ervaar ik meer rust en controle.

Ik ben dankbaar dat mijn werkgever mij de gelegenheid heeft gegeven voor het volgen van dit coaching traject. De keuze voor Niko was de beste die ik heb gemaakt.

Diny Maasbach - Verbeek
Gemeente Buren


Wat Niko motiveert is het werken met mensen, nagaan wat hen drijft (motiveert) en klanten helpen met modellen om verbeteringen te realiseren.

Zijn betekenis voor mij was dat hij hulp en verlichting bood in persoonlijke en professionele worstelingen. Zijn talenten zijn dat hij duidelijk zaken kan uitleggen, confronterende vragen stelt en concrete handvatten geeft om mee aan de slag te gaan.

De extra stappen die hij zet om mij verder te helpen en zijn persoonlijke benadering typeren hem. Mijn drie kernwoorden voor hem zijn:  

Sympathiek, kennis, professional

Hans de Molenaar
Rabobank international


Niko van den Berg is een coach die de mens centraal stelt.

Als coordinator Informatievoorziening komt er dagelijks veel op mij af. Hij heeft mij geleerd om rust, focus en overzicht te houden. 

Mijn energie gaat nu naar de juiste zaken, waardoor ik effectief en efficiënt werk. Niko kent de balans tussen luisteren, theorie aanbieden humor en een spiegel voorhouden.                          

Het coaching traject leverde mij concrete resultaten op door smart geformuleerde acties.

Ik heb weer hartstikke veel energie en plezier in mijn werk.

Emmeke Smeulders
Informatie manager


 

“De vraag van Niko om aan te sluiten bij de training Rust, Focus en Vrijheid kwam voor mij precies op het juiste moment. Ik was vooral bezig te voldoen aan (wat ik dacht) dat anderen van mij verwachten. De training heeft me de rust gebracht die ik nodig had om te beseffen dat ik zelf bepaal welke keuzes ik maak. Het gaf me de focus op welke keuzes voor mij goed zijn, waardoor de druk die ik voelde grotendeels is verdwenen. Ik heb nog steeds een druk leven maar het gevoel van vrijheid dat ik nu ervaar, geniet ik elke dag van.”

Hermien Smit-Veltman, UWV

 

 

Met zijn gebruikelijke enthousiasme heeft Niko me enorm geholpen met de drukte in mijn hoofd.

Op het werk liep ik tegen een bijna burn-out aan wat gekenmerkt werd door rampdenken, prestaties koppelen aan eigenwaarde, eisen dat anderen zijn zoals ik ben en negatieve dingen uitvergroten. Door zijn openheid, geduld, wederzijds respect zonder oordeel en zijn “sturing” vanuit theorie gecombineerd met zijn schat aan ervaring in de verschillende sectoren en functies heb ik tools om weer op één lijn te komen met mijn hart en mijn hoofd.

Door mijn grenzen te definiëren en te kunnen herkennen, wanneer mensen er overheen gaan, ben ik in staat de uitdagingen van het leven aan te gaan zowel werk als privé.

Vragen als: wie ben ik eigenlijk, waar sta ik voor? Wat zijn mijn kernwaarden en kwaliteiten zijn key onderwerpen die nodig waren om mezelf opnieuw te definiëren.

Leidinggeven noodzaakt soms rotsvast gedrag, maar ook meebewegen met de feiten waar ik minder invloed op heb. Mijn cirkel van invloed reikt niet zover als mijn cirkel van betrokkenheid en dit herkadert voor mij de relatie tussen feiten, problemen, verantwoordelijkheid en schuld hebben.

Uiteindelijk heeft Niko’s persoonlijke begeleiding als resultaat dat mijn spanningen verminderd zijn en dat ik meer rust heb tussen mijn hoofd en mijn hart. Dankzij deze rust, kan ik vanuit mijn persoonlijke identiteit leidinggeven en tackle ik de dagelijkse situaties vanuit mijn kracht in plaats van dat ik bezig ben met wat anderen vinden dat ik zou moeten doen.

Naast deze werk gerelateerde coaching is Niko een heel fijn persoon. Hij is open en eerlijk en heeft de unieke kwaliteit altijd rust en veiligheid uit te stralen. Zelfs na de coaching hebben we zo nu en contact om buiten het werk gewoon lekker bij te kletsen. De keuze voor deze coach is de beste die ik heb gemaakt.

Xander Schuurbiers
Section Manager Product Application and Current Product, Bosch Transmission Technology

Parksingel 67
8256 GG Biddinghuizen

03 21 33 09 72
06 25 09 69 84

info@nikovandenberg.nl